maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kasvaa ja paisuu kuin pullataikina

Olisko jotenkin lähtenyt mopo käsistä tässä puutarhahommissakin. Kukkapenkit lisääntyy vuosi vuodelta ja kasvimaan piti muuttaa vaan toisin kävi se vaan laajenee. Kävin alkukesällä kiertämässä puutarhaliikkeitä ja rautakauppoja etsien halpaa kasvihuonetta. Halpaa ja sopivan kokoista en löytänyt niinpä ostin rautakaupasta rullan rakennusmuovia ja isäntä väkräsi minulle kasvihuoneen. Sinne siis kurkut, tomaatit ja paprikat. On innoissaan niitä kastellut isäntäkin, vaikka yleensä on kasvimaan hoito pääasiassa jäänyt minulle.

Kottikärryjä oli ehdottomasti yhdet liikaa, joten päätin istuttaa niihin samettikukkaa ja kuunliljaa.Työntelin ne sitten olkkarin ikkunan alle ja siinä niitä on kiva katsella. Jos sattuu kyllästymään niihin siinä voin tarvittaessa kärrätä ne uuteen paikkaan! =)
Syksyllä laitoin ison kynttilälyhtyni terassin reunalle ja siinä vielä mietin, että noinkohan tulee pysymään... no joo tietysti ja tottakai olisi pitänyt sitä vaistoa silloin kuunnella. Kävelin onneton siitä ohi ja kuinkas ollakaan nappasin sen sitten takin nauhalla siitä mukaani ja lasit rikki. Olin sen jo roskiin heittänyt, mutta onneksi tämä roskisdyykkaaminen on tarttuvaa lajia ja isäntä sen kaivoi pois ehdottaen eikö sinne voisi vaikka kukan istuttaa ja siinä se nyt on orvokki minkä lie maanpeittokasvin kanssa. Jossain vaiheessa voisin kyllä hiukkasen tuunailla tätä lyhtyä se ei punaisena oikein miellytä silmää...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti